O Foodika portalu

Tehnike, načini, termine i savjeti za što bolja jela

Foodika je gastronomski portal koji promovira gastronomiju i uživanje u hrani, receptima, i ukratko – Foodika je portal za hranu i ljude.

Portal je nastao unutar grupacije Gastronomadi koji se preko desetljeća bave promicanjem gastronomije, turizma, gastro ikona i malih proizvođača.

Gastronomadi su profesionalno okupljeni u gurmansku zajednicu preko deset godina i u tom razdoblju naš rad se kretao od malih gastronomskih druženja uz ručkove i večere za birane klijente, preko stručnih radionica i seminara za amatere i profesionalce, pa sve do festivala i sa po 15.000 posjetitelja…. teško je i nabrojati tanjure, čaše i prigode koje smo organizirali i proveli.

MISIJA

Dugoročno, cilj nam je promicati proizvođače ekoloških i autohtonih proizvoda, uključujući seoska domaćinstva, „vrhunske“ restorane i male obiteljske hotele. Dodatno, cilj nam je podizati ukupnu razinu edukacije i svjesnost prema zdravom življenju, molekularnu gastronomiju, djelovati na razvoju gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatskih gastro ikona, te djelovati na područjima gastrodiplomacije.

Doboko vjerujemo da recepte, savjete, tehnike i znanja treba prenositi bez skrivanja jer u gastronomiji za prave gurmane ne postoje tajne.

ELITNA GASTRONOMIJA


Naš stav prema gastronomskom elitizmu prilično se razlikuje od uobičajenoga. Za nas visoka kuhinja nije samo ona koja se poslužuje u skupim, sjajnim restoranima. Epitet visoke kuhinje zavrijeđuje po nama svaki vrhunski zalogaj, proizvod ili mjesto odmora bez obzira gdje nam je priuštio zadovoljstvo: u skromnoj zalogajnici uz tržnicu ili u luksuznom restoranu koji privlači zvijezde – žive i one Michelinove.

ZAŠTO JE NASTALA FOODIKA?

Gastronomadi, kao što to i naše ime upućuje, legitimni su nasljednici velikog Indiana Jonesa, razlika je samo u tomu što je naše blago pitko i jestivo, nažalost ne i trajno.

A svi ti nebrojeni tanjuri, pjati, lonci i kotlići koje smo skuhali zajedno s našim kolegama, suradnicima i kuharima zavređuju da ih se zapiše kako bi se i vi mogli pridružiti zajedničkoj gastronomskoj avanturi. Naravno, uz vaš poseban dodir i soli koliko treba.

Gurmanski pozdrav

Vaša Foodika

Za pitanja, savjete i prijedloge slobodno nas kontaktirajte >>

 

Gastronomadi, kao što to i naše ime upućuje, legitimni su nasljednici velikog Indiana Jonesa, razlika je samo u tomu što je naše blago pitko i jestivo, nažalost ne i trajno.

Udruga Gastronomadi za promicanje vrijednosti hrvatske gastronomske baštine
Jurišićeva 1, 10000 Zagreb 
tel:+385 1 286 73 72 

Udruga Gastronomadi upisana je u Registar udruga Republike Hrvatske 21.09.2006. pod brojem 21004939, OIB: HR50770214261.

IBAN – transakcijski račun
HR40 2340 0091 1106 6929 7 – SWIFT CODE: PBZGHR2X
kod Privredna banka Zagreb d.d. 

Klub Gastronomada: Jurišićeva 1, 10000 Zagreb 
email: [email protected]
https://gastronomadi.hr