BackStage dobrog restorana je vrt!

BackStage dobrog restorana je vrt!

Rene je zavirio u backstage restorana Tač i u razgovoru s glavnom kuharicom i vlasnicom Vesnom Miletić doznaje koliko pravi vrt doprinosi iskrenom kuhanju.

Nema dobre kuhinje bez posjete tržnici, ali neki sretnici poput Vesne Miletić tržnicu su digli na višu razinu – uspostavom vlastitog vrta

Rene o temi ove epizode video bloga Rene s Guštom

Pogledajte video – Vrt restorana Tač

Vesna Miletić – Restoran TAČ

Svaki dobar kuhar svaki dan ide na tržnicu po svježe namirnice. Sretni kuhari sami uzgajaju svoje namirnice poput moje susjede Vesne Miletić. Restoran TAČ

Posted by Rene s guštom on Thursday, August 20, 2020

Filozofija ResTača

Restoran TAČ smješten je na Vrhovcu br. 140 u Zagrebu, što je praktički sam vrh tog brijega okrenutog prema Sljemenu, pa zato i položajem spada u podsljemenske restorane. Iz središta grada do TAČA najbolje je doći Ilicom do Mandaličine ulice na koju se nastavlja Vrhovec. Ako želite izbjeći gradsku gužvu i semafore možete put skratiti preko Šestina i Šestinskog vrha.

Restoran Tač u backstageu uzgaja povrće i začine - bez vrta ne bi bilo ni dobre kuhinje

Restoran vodi obitelj Miletić, Tihomir – Tač, supruga Vesna i sinovi, te svi zajedno dijele tu posebnu strast koje pruža ugostiteljstvo. Za interijer i odabir menija, kao i za prijem gostiju, zadužena je gospođa Vesna, a kompletnu nabavu hrane i pića obavlja suprug Tač.

Bitno je spomenuti da restoran posluje sa nekoliko vrhunskih kooperanata, proizvođača iz Istre, Slavonije, Like i južne Dalmacije pa se u ponudi s obzirom na određeno godišnje doba nude istarske šparoge, tartufi, divlja rukola, meso boškarina, maslinova ulja, dalmatinske pečenice, pršuti, kulen, kobasice od divljači i ostali specijaliteti.

Što se kuha u Taču?

Kada bi definirali kuhinju restorana TAČ, onda bi to bila istarska i kontinentalna hrvatska kuhinja sa utjecajem i svih ostalih kulinarskih kultura koje oblikuju prošlost i sadašnjost ovog podneblja.

Veliku pažnju vlasnici posvećuju izboru slastica, pa se tu mogu naći više vrsta torti i domaćih kolača, među kojima dominira torta “Tač” od prženih badema, krokanta i čokolade. Također se njeguje i tradicija zagorskih štrukli od svježeg kravljeg sira, te voćnih savijača, ovisno o sezoni.

U restoranu Tač pripremaju se hrvatska kontinentalna i istarska jela

Nešto što TAČ ipak izdvaja od ostalih restorana je to što se u zimskoj kuhinji ispod restorana pripravljaju sezonski pekmezi, kiseli kupus, ajvar i likeri od višanja maraski i proljetnih goranskih borovnica.

Ljeti gosti mogu uživati u velikoj prekrasnoj terasi gdje bez obzira na ljetnu sparinu uvijek puše lagani povjetarac, što boravak čini puno ugodnijim. Restoran ima vlastiti parking sa tridesetak mjesta.

Posjetite stranice Restorana Tač

O Autoru

Rene Bakalović, gastronomad, gastronom i gurman
Rene Bakalović

Cijeli život istražujem hranu, vina i gastronomiju općenito – u duhu nasljednika velikog Indiana Joenesa, razlikea je samo u tomu što blaga koja pronađem su pitka i jestiva, ali nažalost ne i trajna.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*